CeBIT 2011 – Dag 2

Voor mij draait de CeBIT om meer dan enkel technologie. Ik voel me heerlijk tussen die apparaten, bedrijven, maar vooral ook de mensen! Dit jaar waren Tim, Willem en Marc met me mee naar Hannover.

We hadden overigens nog een Swarm Badge tegoed van de CeBIT. Vorig jaar had ik mijn zinnen er al op gezet, maar waren er op het drukste moment slechts zeventien mensen ingecheckt met Foursquare en dat was niet genoeg. Dit jaar duurde het nog geen uur of we hadden onze Swarm Badge, wat ook iets zei over de bezoekersaantallen en hun digitale geletterdheid!

Al erg vroeg troffen we de stand van Lex Computech, waar mijn oog viel op prachtige waterdichte beeldschermen en computerbehuizingen met waterdichte connectoren. Hiermee kun je bijvoorbeeld op luxe zeiljachten uit de voeten en je weet nooit waar dat handig voor kan zijn!

Prachtige waterdichte beeldschermen en computerbehuizingen van Lex Computech

Prachtige waterdichte beeldschermen en computerbehuizingen van Lex Computech

We splitsten ons op en Willem en ik zochten de stand van Sophos op, waar we uitvoerig hebben gesproken met de bedrijfsleider van Sophos Germany over PLC-virussen, technologie-overnames, exportverbod op technologische kennis en natuurlijk IPv6. Sophos koos dit jaar voor de indirecte weg en had een stand die bescheidener was dan ooit tevoren. Ze wilden zich minder zichtbaar presenteren aan eindgebruikers en zich meer als partner (in dit geval voor overheid) profileren. Nou, dat was goed gelukt!

Op de stand van Research in Motion vond ik dan eindelijk die felbegeerde BlackBerry PlayBook! Natuurlijk heb ik de mensen het hemd van het lijf gevraagd en de PlayBook uitgeprobeerd. Ik liep daarna een rondje en kwam telkens weer met nieuwe vragen en ideeën terug.

BlackBerry PlayBook

BlackBerry PlayBook

Inmiddels kan ik een boek vol schrijven over het antwoord van Research in Motion op Apple’s iPad, maar in april 2011 komt-ie op de markt in de USA en in de zomer 2011 is-ie ook verkrijgbaar in Europa en in Nederland. Dan kun je hem zelf uitproberen. Het is een geweldig apparaat en mocht je inmiddels het BlackBerry-platform hebben verlaten voor de iPad, dan is dat misschien een mooi moment om weer terug te komen. Ik weet het: de Apple Store biedt veel meer en coolere apps dan App World voor de BlackBerry te bieden heeft, maar als ik als speerpunten van de PlayBook betrouwbaarheid, stabiliteit en veiligheid noem (niet perse in die volgorde), dan begrijp je dat dit mooie apparaat best eens een oplossing zou kunnen bieden voor dat ene beveiligingsprobleem met je iPad, dat je beslist tussen nu (maart) en april 2011 zult tegenkomen…

Al met al beschouwend was ik tevreden over ons bezoek aan CeBIT 2011. Ja, de beurs is kleiner dan voorgaande jaren en heeft een lager adrenalinegehalte dan vroegâh (het testosterongehalte was prima, dit jaar). Ik heb gevonden wat ik zocht en ik ben blij dat we er qua tijd rekening mee hadden gehouden. Waar we vroeger een hele week gingen en niet uitgepraat bleven over hoe groot toch die CeBIT was en dat zoiets in Nederland ondenkbaar was, hebben we ons dit jaar in 1,5 dag uitstekend vermaakt en ga ik volgend jaar zeker weer heen. Misschien wel twee volle dagen beurs proberen. Gewoon je verwachtingen een beetje bijstellen, je bezoektijd erop aanpassen en… kin omhoog!

Bis zum nächsten Jahr!
Klik hier voor onze Flickr Group Pool:
No photos