Dag 7: Lucy’s eerste week zit er op #hombot4sixweeks

Ik heb de mouwen van onze bank opgestroopt. Daar blijkt ze precies onderdoor te kunnen! Jammer dat ze niet onder de fauteuil door kan. Ook heb ik inmiddels alle stroomsnoeren opgebonden, zodat Lucy er geen last van heeft.

Lucy’s eerste week zit erop! Tijdens deze eerste week hebben we voornamelijk gekeken naar haar voor de hand liggende stofzuigeigenschappen. Als ik ons appartement een klein beetje voorbereid (stof van de bank een beetje oprollen, losse meubels aan de kant of juist middenin de kamer, deuren open) dan kan Lucy eigenlijk best een groot deel van ons appartement stofzuigen. De andere vertrekken kan, maar dan moet ik haar daar naartoe tillen en nadien weer weghalen. Dan is met de hand zuigen net zoveel moeite.

Ik merk dat het best een makkelijke gewoonte is om voor vertrek Lucy even aan te zetten. Als ik thuiskom, kan ik aan kleine dingetjes zien dat ze haar werk heeft gedaan. Natuurlijk is ons appartement keurig schoon en dat voelt goed!

Waar ik de eerste week bewust geen handleiding heb willen lezen, ga ik dat na de eerste week wel doen. Ik heb uitgedokterd dat er Open Source software bestaat voor de Hom-Bot en ik ben heel benieuwd wat daarmee mogelijk wordt. Verder vraag ik me af of ik de maximale hoogte kan instellen die Lucy wil overbruggen. De enorme wielen aan haar onderkant moeten dat makkelijk aankunnen. Ons appartement heeft geen trappen en Lucy kan maximaal een paar centimeter vallen/klimmen. Hopelijk kan ik met een eenvoudige aanpassing haar het hele appartement laten stofzuigen. Dat zou haar waarde aanzienlijk vergroten!

Helaas is Lucy’s afstandsbediening niet meegeleverd in ons testpakket. Ik hoop dat we die nog krijgen nageleverd. Ik ben vooral benieuwd of daar nog meer knoppen op zitten dan op Lucy zelf. Ik zou het prettig vinden haar op vaste tijden een vaste ronde te laten doen. Ook heb ik gemerkt dat de twee standen die Lucy kent (Zig-Zag Mode en Cell-By-Cell Mode) goed zijn om af te wisselen. Op die manier stofzuigt ze in andere patronen en wat ze de ene keer niet meepakt, komt ze de andere keer wel tegen. Bij Turbo Mode draaien de borstels sneller rond en heb ik het idee dat Lucy ook meer stof meepakt. Da’s prima!

Het zou mooi zijn als Lucy automatisch de ene dag Zig-Zag Mode en de andere dag Cell-By-Cell Mode zou kunnen stofzuigen. Dan is het ook belangrijk dat haar ingebouwde klok op tijd loopt. Die staat momenteel nog steeds verkeerd en ik heb nog niet ontdekt hoe deze in te stellen is. Ik moet bekennen dat ik ook nog niet echt heb geprobeerd. Natuurlijk willen we ook altijd Turbo Mode aan, maar dat kan helaas alleen per stofzuigbeurt.

Bij aanvang van iedere ronde adviseert Lucy: “Please empty dust bin after completed”. Dat heb ik dus niet gedaan en vandaag leeg ik alle stof van de afgelopen week. Het is te veel om netjes in de vuilnisbak te gooien, dus roepen we de hulp in van onze trouwe huisvriend Mister Dyson, die overigens de helft kost van Lucy. Hij weet wel raad met Lucy’s stof. Het is trouwens jammer dat Lucy’s relatief kleine stofreservoir niet met 1 hand te openen is.

Ook vind ik dat Lucy eigenlijk zou moeten zeggen: “Please empty my dust bin after completion”, of nog beter: “My dust bin is full. Could you please empty it?” en dan natuurlijk alleen als haar reservoir vol is. Zouden we met Open Source software haar stem en haar uitspraken kunnen wijzigen? Ik ben heel benieuwd…