Korea 2015

Het is zover. Morgenavond vertrekt mijn vlucht naar Korea!
De laatste keer Korea was in 2008, toen ik met mijn vader Kees mijn biologische vader Joseph voor de eerste keer ging ontmoeten.

Volgende week is het Koreaans oud/nieuw. Dan is heel Korea drie dagen vrij. Dat is voor Korea ongewoon lang! De Koreanen werken hard en hebben ongeveer evenveel vakantiedagen als wij, maar versnipperd in kleine beetjes over het hele jaar, zodat een lekkere zomervakantie van een paar weken in het buitenland er nooit in zit. Sergey heeft maandag en dinsdag ook vrij genomen, zodat we de hele week op pad kunnen! Hoera!

Ik ben heel benieuwd hoe het gaat met Korea. Er zal natuurlijk veel veranderd zijn sinds 2008, maar wat? In 2008 zat Korea in een ontbijttransformatie van pikante traditionele soep met rijst naar brood. De Koreanen hadden ontdekt dat je met een boterham eerder op je werk bent dan met het uren bereiden van een fatsoenlijk Koreaans ontbijt. Het brood stelde toen nog niet zoveel voor. Er was voornamelijk zoet brood (bah), dat uiteen viel als je er naar keek. Het leek eerder cake dan brood – verschrikkelijk jammer! Hopelijk zijn ze daar weer van af gestapt. En anders hoop ik in ieder geval dat ze fatsoenlijk bruinbrood met smaak hebben. Ik heb besloten geen noodvoorraad knap brood mee te nemen, maar (op verzoek van Sergey) Goudse kaas en natuurlijk stroopwafels!

Maar liefst twee koffers check ik in, zodat ik zowel heen als terug genoeg kan meenemen. Bijzonder voor deze reis is een souvenirbestelling van David, de geadopteerde Koreaanse Vlaming die ik afgelopen zomervakantie in Turkije toevallig ontmoette. Hij is even oud als ik en hij is voor zijn adoptie in dezelfde week als ik van Korea naar België gevlogen!

Het wordt een bijzondere reis en ik zal wederom verslag doen in woord en beeld. Reis je mee?