Korea 2015 – Dag 2

Vandaag lekker uitgeslapen en begonnen met een traditioneel Koreaans ontbijt, klaargemaakt door Sergey. Daarna hebben Gunhee, Sergey en ik een stevige wandeling gemaakt en zijn Sergey en ik met de auto naar Jeongja gereden, de hipste wijk van Bundang, waar we een heerlijke kimbab-lunch hebben gehad! Onderweg zijn we gestopt bij Paris Croissant om brood te kopen. Voor net iets minder dan tien euro heeft Sergey twee broden gekocht, die zowaar naar echt brood smaakten! Een van de twee was door de rozijnen toch nog een beetje zoet, maar het scheelt qua smaak maar heel weinig met Nederland! Het gaat de goede kant op met Korea, qua brood, hoewel ik heel blij was met ons traditionele Koreaanse ontbijt.

Vervolgens zijn we met Jae naar de markt in Dongdaemun gereden en werden we uitgenodigd bij een vriend, waar we heerlijk hebben gegeten. Laat terug naar huis en de planning voor de komende dagen doorgenomen.

Morgenochtend gaan we terug naar de markt in Dongdaemun en daarna boodschappen doen voor de viering van Koreaans oud/nieuw. We gaan koken bij Jae’s zus (die leerling-sjamaan is), waar we in een soort van tempel (?) ook de traditionele maaltijd ter ere van de voorouders zullen nuttigen. In Korea vieren ze nieuwjaar pas de volgende ochtend, tijdens de traditionele maaltijd met de familie. We zijn bij Jae’s zus, man en tweeling uitgenodigd voor nieuwjaar. Het zal mij benieuwen!