9 Mei 2008 – Keramiekfestival

Vandaag zijn we met Sergey en zijn collega’s op personeelsuitje geweest naar een keramiekfestival in Yeoju. Ik kon me er eigenlijk niet zoveel van voorstellen, maar het was een heel leuke dag.

De meeste van Sergey’s collega’s van het onderzoeksinstituut heb ik inmiddels al ontmoet of op foto’s gezien en het was leuk om een keertje iets met ze in Korea te doen.

Het festival is een jaarlijks terugkerend evenement. De hele omgeving bloeit ervan op en er waren veel dingen uit de buurt te zien.

Het hoogtepunt was de doe-het-zelf-keramiek-workshop, waar Kees en ik (en Sergey’s collega’s) zelf iets hebben gemaakt. Ik had niet verwacht dat Kees zou meedoen. Hij zei eerst dat hij alleen maar wilde kijken, maar toen Sergey hem een papiertje in zijn handen duwde met daarop zijn naam en nummertje, waren er nog maar twee opties over: draaitafel of met de hand iets kleien. Het werd dus de draaitafel, dus bekijk de foto’s en ik heb er ook video van.

En wat denk je? Draai ik he twee minuten om en het blijkt dat Kees een groep Koreaanse schoolmeisjes zijn handtekening heeft gegeven; daar vroegen ze om, zei hij bescheiden. Die Kees, toch!

Na het festival hebben we heerlijk gegeten met Jae in een restaurant dat Sergey’s vriend Heun ons had aangeraden. Tenslotte zijn we ’s avonds ingecheckt in Hotel Sorak Park. Het is een prachtig hotel en het uitzicht is spectaculair.

Kees is ’s avonds lekker vroeg onder de Koreaanse wol gedoken en Sergey, Jae en ik hebben nog wat nageborreld.

Het was een leuke, gezellige, maar lange dag en ik heb nog nooit zoveel foto’s genomen!