10 Mei 2008 – Blik op Noord-Korea

Vandaag hebben we lekker uitgeslapen en daarna ontbeten in een restaurant in de buurt van het hotel (we waren te laat op voor het ontbijt in het hotel).

Daarna zijn we met de auto verder gereden. Onderweg ontstond het idee om naar een speciaal herenigingspunt te gaan, vanwaar je op Noord-Korea kunt uitkijken. We wisten niet precies wat we ervan moesten verwachten, maar toen we aankwamen, bleek het een heel interessante attractie. Bussen en auto’s vol met Zuid-Koreanen verdrongen zich om allemaal een blik op Noord-Korea te kunnen werpen.

Er was een groot gebouw, dat een soort oorlogsmuseum was, met daarin allemaal informatie over Noord-Korea, de ontwikkelingen in de hereniging tussen Noord en Zuid, dingen over de verschillen in taal, Noord-Koreaanse producten en noem maar op. We hebben veel gezien en geleerd.

Daarna hebben we gedineerd in een superdeluxe 5-sterrenhotel in de buurt van ons eigen hotel. Daar hadden we vanuit de Sky Lounge een prachtig uitzicht over de zee en de stad.

Ik typ dit bericht vanuit onze hotelkamer, waar we gelukkig een snelle internetverbinding hebben. Kees blijft vanavond thuis en Sergey, Jae en ik gaan lekker nog ergens een biertje drinken, zingen of iets anders.

Ik heb hier niet zo’n lekkere werkplek, omdat de internetaansluiting naast ons bed is en er is maar een heel kort netwerkkabeltje; niet zo handig, dus. Ik maak het niet al te lang en ik ga me zo nog even omkleden en dan gaan we op pad.

Morgen gaan we Sorak Mountain verkennen (hopelijk is het weer goed en hebben we een beetje zicht), terwijl we morgenavond een musical gaan bijwonen een het Koninklijk Paleis in Seoul. Het wordt morgen dus weer een superdrukke dag, maar dat zijn Kees en ik zo langzamerhand wel gewend van ons Koreaanse gids-stel.

Overmorgen vliegen we ’s ochtend om 11:25 alweer naar Hong Kong.

Voor straks: welterusten en tot morgen!