11 Mei 2008 – Seoraksan

Vandaag hebben we wederom een reuzelange dag gemaakt. En het feit dat we (Sergey, Jae en ik) gisteravond nog tot diep in de nacht in de Koreaanse no-rae-bang (karaoke) waren, maakte het er vandaag niet makkelijker op. Ik heb Jae nog “Love is in your eyes” horen zingen van onze eigen… Gerard Joling uit Schagen, natuurlijk! Gerard heeft het helemaal gemaakt hier in Korea, waar ze overigens Laura Figy ook kennen, maar dat even terzijde.

We zijn (voor ons doen) redelijk op tijd opgestaan, waarna we eerst hebben ontbeten in het hotel. Ik was de vette warme hap 3x per dag een beetje zat, dus heb ik tijdens het ontbijt alleen maar salade gegeten. Helaas hadden ze geen olie & azijn en verder alleen maar vette dressing, dus heb ik de salade au naturel gegeten. “Wow! Dat is wel héél gezond”, merkte Jae terecht op. Natuurlijk helpt één keertje gezond ontbijten helemaal geen bal, maar het ging me om het gebaar.

Daarna zijn we naar Sorak Mountain (Seoraksan) gereden. Nadat we de auto hadden geparkeerd en kaartjes hadden gekocht voor de kabelcabine, hoorden we dat de eerste gondel pas om 14:15 ging. Dat was te laat voor ons, want we hadden ook nog kaartjes voor een musical in het Koninklijk Paleis in Seoul ’s avonds om 20:00. En de rit vanaf Seoraksan naar Seoul zou ongeveer vier uur duren, dus dat werd allemaal krappe sokken.

We besloten om de berg een klein stukje te beklimmen. Dat werd uiteindelijk natuurlijk een hele klim. Telkens als we Sergey vroegen hoe ver het nog was, dan antwoordde Sergey (net als grote smurf): “Niet ver meer. Ik denk nog 20 minuten”. Een halfuur later was het nog steeds 20 minuten verder… Het viel me al mee dat het niet langer werd 🙂 Uiteindelijk haakte Kees af en liepen Sergey, Jae en ik nog een stukje verder naar boven, waar een heel grote zware steen was, die wel kon bewegen, maar die niet viel. Interessant… Nadat we het nodige bewijsmateriaal (foto’s) hadden verzameld, zetten we met z’n allen de afdaling in.

Uiteindelijk verlieten we Seoraksan en gingen we op weg naar Seoul. Onderweg aten we nog even wat (15:00) en we reden en we reden. Het was verschrikkelijk druk op de weg. Morgen wordt het slecht weer en daarom ging vandaag iedereen terug naar huis. Met de nodige ongelukken en files.

Uiteindelijk waren we natuurlijk veeeeel te laat voor de musical (jammer!) en aten we pas om 23:00! Wat een avond!

Toen we (bij Sergey) thuis kwamen in Ansan, hadden de jongens nog een verrassing voor mij. Omdat ik op 21 mei 35 word en we dan alweer terug zijn in Nederland, hadden ze een taart gekocht en hebben we mijn verjaardag vanavond gevierd.

Dat was erg leuk!

Zo! En nu ga ik slapen. Het is inmiddels 03:08 en morgen (vandaag) wacht ons wederom een lange dag. We moeten om 07:00 op, ontbijten om 08:00 en om 08:30 vertrekken we per auto naar Incheon International Airport, vanwaar Kees en ik doorvliegen naar Hong Kong.

Vanavond heb ik nog een berichtje van Freddy ontvangen en alles is onder controle. Morgen om 14:00 landen Kees en ik in Hong Kong. Dan gaat ons volgende avontuur in!

Welterusten en tot morgen!