#feedburner in plaats van WP to Twitter #WordPress #plugin #RSS #syndication #xml

This post is also available in: Engels

Ik heb een tijdje WP to Twitter gebruikt om de artikelen van mijn weblog automatisch naar Twitter getweet te krijgen. Vandaag ben ik met feedburner.com aan de gang gegaan. FeedBurner is inmiddels in handen van het almachtige Google en dat staat weer garant voor de nodige statistieken…

Ik heb een de RSS-feed van mijn weblog gevoed aan feedburner.com, waarna ik op twitterfeed.com de RSS-feed van feedburner.com heb gekoppeld aan mijn Twitter-account (bent u er nog?).

Het gevolg is dat alle artikelen die ik voortaan schrijf, automatisch in de RSS-feed van mijn weblog terechtkomen, waarna ze automatisch worden opgepikt door feedburner.com, die ze doorgeeft aan twitterfeed.com, waarna ze automatisch op Twitter verschijnen. Het lijkt omslachtig, maar als het werkt, kan mijn weblog voortaan draaien met een plugin minder en daar worden we allemaal blij van… Bovendien kan WP to Twitter enkel URL’s inkorten met cli.gs, wat een beetje vervelend en buggy is. twitterfeed.com ondersteunt verschillende URL shortening services, waaronder bit.ly, die het een stuk beter doet en waarmee je mooie statistieken kunt krijgen van de clicks naar je links.

Verder is het natuurlijk een mooi syndication-experiment! Je kunt met behulp van RSS-syndication zo’n beetje alles aan alles hangen en daarin ligt natuurlijk een mooie uitdaging! 🙂