CeBIT 2012

Dit jaar ben ik met Viktor Baltus in Duitsland voor de CeBIT 2012. Viktor is niet het prototype nerd of techneut voor op de CeBIT, maar hoe noem je iemand die exposeert met Augmented Reality kunstobjecten? Ok: een kunstenaar 🙂

Vorig jaar al voorspelde ik een opleving van de markt en het is een ruig jaar geweest. Sinds de vorige CeBIT ben ik overgestapt op een MacBook Air en, hoewel Apple al jaren traditiegetrouw ontbreekt op de CeBIT, zie ik een hoop verandering voor ons, waarvan ik de nodige aanwezigheid op de beurs verwacht. Natuurlijk komt er binnenkort een iPad 3, iPhone 5 en zou Microsoft ook nog iets doen? En hoe doen de namaakmodellen het? En de underdog-tablets?

Ik ben ondertussen het nieuwste besturingssysteem voor de Mac, Mountain Lion 10.8, aan het testen. Dit besturingssysteem slaat de brug tussen het besturingssysteem van de iPhone en iPad (Apple iOS) en de Mac. Meer dan ooit verwacht ik gadgets en accessoires voor iPhones, iPads en Macs en natuurlijk zal ik jullie voorzien van foto’s en video.

Ondertussen probeert ook Microsoft met Windows 8 de kloof tussen Windows 7 en Windows Phone 7 te dichten. Microsoft en Nokia (de hardwarefabrikant van de mobiele toestellen) staan traditiegetrouw wel op de CeBIT, dus ben ik benieuwd wat zij mij te vertellen hebben.

Vorig jaar was ik slechts 1,5 dag op de beurs. Dit jaar heb ik twee volle dagen uitgetrokken en ik hoop dat Hannover mij niet zal teleurstellen. Ik heb er in ieder geval zin in en ook dit jaar ontbreekt onze Flickr Group niet:

Klik hier voor een luie slideshow van alle foto’s van CeBIT 2012