CeBIT 2012 – Dag 1 met o.a. @SaraHyleen en @JamesLyne

Na een dag op de CeBIT zit ik in de Stadtbibliothek van Hannover op de derde verdieping. Er is hier gratis WiFi, stopcontacten, ruimte om rustig te werken. Helaas gaan ze al om 19:00 dicht, maar evengoed goed voor elkaar, hier! Wat een beetje subsidie al kan doen voor een stad en een enkele spontane bezoeker…

Voordat ik dit jaar naar Hannover kwam, hoopte ik op een opleving. Een ommekeer na jaren van teruglopende bezoekersaantallen. Een zwalkend beleid van de organisatie van CeBIT dat er jaren achtereen voor zorgde dat de zakelijke bezoekers wegbleven en de beurs steeds minder interessant werd voor zowel bezoekers als standhouders.

Een korte samenvatting:

Tobii
Het is supercool om een computer met je ogen te kunnen besturen. Een Zweeds bedrijf genaamd Tobii heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten (vorig jaar heb ik ze ook gezien) en hun besturing is nóg beter geworden met kleinere hardware. We spraken Sara Hyléen, die ons er alles over kon vertellen. Zo heeft het bedrijf een bril met ingebouwde camera, die ze hebben getest op mensen die ermee een winkelcentrum in gingen. Na afloop (de bril kan een uur filmbeelden opslaan op een SD-kaart) konden ze zien waar de mensen naar gekeken hadden alvorens hun aankopen te doen. Die informatie levert waardevolle inzichten op over het kijkgedrag in relatie tot koopgedrag.

Viktor met bril

Viktor met bril

Microsoft
We hebben Microsoft gezien met een presentatie van… Windows 8. Natuurlijk zag de Oprah-opstelling er supermooi uit, maar echt veel nieuws hebben we er niet gezien.

Microsoft

Microsoft

ZeroBoot
Op de stand van ZeroBoot hebben we een computer in 1 seconde Linux of Android zien starten. Gewoon, omdat het kan.

ZeroBoot

ZeroBoot

Global Wave
Ook zagen we Japanse folie voor op je iPhone, waarmee je – zonder speciale bril – films van o.a. Youtube in 3D kunt bekijken! Het bedrijf heet Global Wave.

Global Wave

Global Wave

BlackBerry
Natuurlijk zijn we even langs de stand van BlackBerry geweest, waar we een BlackBerry-toestel zagen naar ontwerp van Porsche. Ook zagen we de PlayBook, tienduizenden types BlackBerry en niet één zakelijke gebruiker.

TrashBerry

TrashBerry

Overig
We zagen SafeBook (met zelfs hetzelfde lettertype als een ander bedrijf dat er qua klank erg op lijkt) met Social Apps for Enterprises, gebaseerd op Lotus Domino, Naexus met een panorama-beameropstelling en Bluetooth speaker en retro-telefoon van DBEST uit London.Morgen gaan we rustig de beurs nog een keertje over, maar ik verwacht inmiddels geen wonderen meer.

Klein lichtpuntje: Op de stand van Sophos heeft James Lyne ons haarfijn uit de doeken gedaan hoe de visie van Sophos op de markt veranderd is over de afgelopen tijd en wat we op korte en middellange termijn van het bedrijf mogen verwachten. Een prettige afsluiting van CeBIT 2012 Dag 1. Tot morgen!

James Lyne

James Lyne

Klik hier voor een luie slideshow van alle foto’s van CeBIT 2012