CeBIT 2012 – Dag 2

Na de eerste dag van de CeBIT 2012 was ik niet meer zo enthousiast. De beurs was minder leeg en minder wanhopig dan vorig jaar, maar iets spectaculairs hadden we nog niet gezien.
Gelukkig zagen we op de tweede dag een kleine bescheiden stand van de universiteit van Ulm. Daar had een klein groepje studenten als afstudeeropdracht (in een week tijd!) een opstelling in elkaar gezet, waarbij een Virtual Reality bril gekoppeld was aan een computer. Door middel van speciale witte bolletjes kon een eenvoudige camera van bovenaf “zien” waar je naar keek en zo het virtuele beeld in je bril aanpassen. Deze techniek bestaat al een tijdje en is o.a. gebruikt bij Gollem in de film Lord of the Rings. Het was heel leuk om het zelf te proberen en om de studenten erover te horen!

Het was een gezellige CeBIT en we hebben leuke dingen gezien, maar mijn verwachtingen bleven onbeantwoord. Het was goed om te zien dat de beurs weer een beetje in de lift zit (naar boven) en ik boek bij terugkomst onmiddellijk mijn accommodatie voor volgend jaar. Ga je mee?

Klik hier voor een luie slideshow van alle foto’s van CeBIT 2012