Ultrabook Xperience

Vannacht slaap ik in Utrecht. Morgenochtend vroeg word ik verwacht bij de Ultrabook Xperience, waarbij ik een Ultrabook uitgereikt zal krijgen, die ik misschien mag houden!

Toevallig is er voor vanavond hevige sneeuw voorspeld en staan overal alle seinen op rood. Ik ben benieuwd of het morgen druk wordt. Op de weg zeker wel en in het openbaar vervoer ook, vrees ik. De laatste keer dat ik strandde op station Utrecht Centraal eindigde ik met drie ondernemende heren in een taxi van Utrecht CS naar Amsterdam CS, waar ik alsnog de trein naar Schagen kon nemen. Ik meen me te herinneren dat dat taxiritje iets meer kostte dan EUR 120 en het was donker toen ik thuis kwam. Ik heb mijn lesje wel geleerd!

De Automatiseringsgids (die mij uitnodigde voor de Ultrabook Xperience) heeft inmiddels geen vermelding meer van het evenement op hun website staan, maar onze vrienden van Google waren goed genoeg om een cache-exemplaar beschikbaar te houden.

Ik ben heel benieuwd naar de Ultrabook! Natuurlijk heb ik op de CeBIT eerder dit jaar al exemplaren gezien en inmiddels is ook Windows 8 officieel verschenen. Die combinatie is belangrijk, want de Ultrabook is een laptop met touchscreen, waarvoor de touchinterface van Windows 8 (voorheen bekend als Metro) weer geoptimaliseerd is.

Mijn zoon, die is opgegroeid met de iPad, merkte al eerder op dat mijn MacBook Air niet reageerde op zijn handgebaren (op het scherm). Hij wilde een Youtube filmpje wegzappen en vond het maar stom dat dat met een trackpad moest. Door hem begreep ik hoe raar dat eigenlijk is en inmiddels deel ik zijn mening.

Het zal mij benieuwen of de Ultrabook de beloofde MacBook Air killer gaat worden. Stay tuned…