Pasta met walnotenknoflookolie

Zoek je eens iets anders? Probeer dan het volgende heerlijke vegetarische recept.

Pasta met walnotenknoflookolie (4 personen – bereidingstijd: 15 minuten)

Ingrediënten:

 1. Pasta. Een pak van 500 gram. Als je niet zoveel tijd hebt, koop je “verse” pasta van Albert Heijn – die hoeft niet zo lang te koken.
  Lintpasta (tagliatelle) werkt prima. De echte snelheidsfreak gooit de waterkoker even vol om het water snel op temperatuur te krijgen. Kook je pasta met een boullionblokje voor wat extra pit.
 2. Walnoten. Walnoten koop je kant en klaar gekraakt in een zakje.
 3. Walnootolie. Een flinke scheut.
 4. Citroensap. Een echte citroen is lekkerder dan een flesje kant-en-klaar sap. Wrik een stevige vork in je doorgesneden citroen om het sap er makkelijk uit te persen. Let op de citroenpitjes! Een halve citroen is voldoende voor 4 personen.
 5. Parmezaanse kaas. Een puntje echte Parmezaanse kaas is versgeraspt aanzienlijk lekkerder dan plastic kaas. Investeer in een goede rasp als je er nog geen had. Je gaat hem nog vaak gebruiken!

Bereiding:

 1. Hak twee tenen knoflook lekker grof. Als je de knoflook hebt gepeld, plet deze dan eerst met de zijkant van een groot mes. Hierdoor komt de smaak vrij. Wees niet bang en druk met je volle gewicht op het platte mes, met de knoflook eronder. Je kunt deze techniek ook gebruiken om je knoflook makkelijk te pellen.
  Hak daarna de knoflook grof met de botte kant van je mes. Fruit de knoflook in ruime walnootolie.
 2. Hak de walnoten grof op dezelfde wijze als de knoflook. Gebruik iets minder kracht bij het pletten van de walnoten, anders blijft er niets van ze heel. Doe de walnoten bij de knoflook in de olie.
 3. Doe het citroensap bij de knoflook en walnoten in de olie. Als je het citroensap in de olie doet voordat je de walnoot erbij doet, kun je de citroenpitjes makkelijk verwijderen.
 4. Kook de pasta gaar en giet af in een vergiet.
 5. Meng de pasta met de olie. Schep goed om.

Serveer de pasta met lekker wat versgeraspte Parmezaanse kaas. Schep royaal olie, gebroken walnoten en knoflook van onderaf. Denk om je (minimum van) twee ons groente per dag. Een lekkere salade erbij is niet verboden.

Eet smakelijk!