Verhoging mobiele datalimiet particuliere abonnementen @KPN

Gisteren ontving ik een smsje van KPN, met daarin de sympathieke tekst:

“Beste klant, goed nieuws! Per 1 juli verhogen we het aantal MB’s in uw internetbundel. U hebt op dit moment 4000 MB en dit verhogen wij naar 5000 MB per maand. Deze wijziging van uw abonnement is kosteloos en blijvend. Kijk voor meer informatie op kpn.com/krijgmeer Mvg, KPN”

Het is een beetje infantiel om een datalimiet te omschrijven als “het aantal MB’s in uw internetbundel”. Da’s zoiets als: “U moet centjes betalen omdat u te veel km’s per uur hebt gereden op de weg”, of “Het aantal kinderen is toegenomen in uw gezin”, maar goed. KPN doet z’n best om het begrijpelijk te maken. Ik dwaal af.

Ik was in de veronderstelling dat ik een maandelijkse datalimiet had van 2.000 MB. Omdat ik thuis ook internet, TV en telefoon van KPN heb, kom ik in aanmerking voor KPN Compleet en krijg ik gratis verdubbeling van mijn datalimiet. Ik was in de veronderstelling dat ik dus, na verdubbeling, 4.000 MB per maand datalimiet had. Maar zo stond het niet in het smsje, dus besloot ik te bellen met KPN.

Wat blijkt? De genoemde 4.000 MB is de datalimiet vóór verdubbeling! Ik heb dus maandelijks 2 x 4.000 = 8.000 MB data te verstoken en over twee weken wordt dat dus 10.000 MB per maand!

Dat lijkt enorm, maar schijn bedriegt. De medewerker van KPN kon zich niet voorstellen wat ik met die enorme datalimiet zou gaan doen, dus praatte ik hem even bij. Ik vertelde hem dat ik vier telefoons heb en dat ik daarop uitgebreid alle mogelijkheden test. Dat ik met een maandelijkse datalimiet van 10 GB zorgeloos onderweg kan Facetimen, software-updates van mijn apps en van mijn besturingssysteem kan downloaden, WiFi tetheren naar mijn twee Androids en ga zo maar door. Hij leek het te begrijpen en mijn dag kon niet meer stuk!
*edit* In mijn enthousiasme besloot ik even een Google Video Hangout via mijn iPhone te proberen. Na slechts 2 minuten beeldbellen stond er maar liefst 2,7 GB dataverbruik op de teller. Niet doen, dus! De kwaliteit van het beeldbellen was overigens prima

Die datalimiet gaat bij KPN enkel over snelheid. Waar ik vroeger nog maandelijks enorme kosten had als ik over mijn datalimiet heenging, verlaagt KPN vandaag de dag enkel nog de snelheid na overschrijding van de datalimiet. Op die manier heb ik nooit meer extra kosten voor dataverbruik (binnen Nederland) en kan ik altijd, langzaam weliswaar, een mail of tweet versturen.