Dag 1: Kennismaking met Lucy #hombot4sixweeks

Een maand geleden zagen Jae en ik de Hom-Bot van LG tijdens de derde #BrightDay in Amsterdam. Vandaag ben ik gebeld door kantoor, dat ons testexemplaar is aangekomen! We zijn superenthousiast!!!
Ons testexemplaar heeft als modelnummer VHOMBOT3. Dat bekt niet zo lekker. Ook heb ik al een tijdje mijn twijfels bij de naam Hom-Bot. Dat is natuurlijk afgeleid van “Home”, maar het doet met denken aan “Hom of Kuit”. Het doet ook een beetje denken aan het Franse woord “Homme”, wat “man” betekent.

We besluiten onze nieuwe huisgenoot een vrouwelijke naam te geven. LG staat voor Lucky Goldstar. We noemen haar daarom Lucy. We mogen Lucy zes weken testen van LG. Ze heeft een winkelwaarde van EUR 500. De hashtag #hombot4sixweeks heb ik zelf bedacht. Met deze hashtag kun je mijn blog posts en foto-/videomateriaal makkelijk terugvinden.

In de doos treffen we Lucy, haar laadstation en een handleiding in Engels, Frans, Nederlands en Duits. Het Nederlandse deel bestaat uit 40 pagina’s. Mijn iPhone van EUR 1.000 heeft geen handleiding en ik besluit Lucy’s handleiding daarom zo lang mogelijk te negeren. Eens kijken of we haar op intuïtie aan de praat krijgen. Het valt me op dat Lucy geen afstandsbediening heeft. Het exemplaar dat Jae tijdens #BrightDay testte had wel een afstandsbediening. Gelukkig heeft Lucy aan de bovenkant een Start/Stop-knop en een Home-knop. Dat spreekt voor zich.

Ze heeft een lege batterij, dus plaatsen we haar op de lader. Jae vraagt waarom ze Engels spreekt. Dat vinden we wel jammer. Ook valt me op dat ze over een klok beschikt, die niet goed staat. Mijn gevoel zegt dat ze best op Koreaanse tijd zou kunnen staan.

Omdat we ongeduldig zijn, drukken we na een paar minuten opladen op de Start/Stop-knop. Lucy maakt een klein ritje door onze woonkamer. Na een paar meter zegt ze in het Engels dat ze een beetje moe is en snel begeeft ze zich naar haar laadstation. Ik film korte stukjes en maak een paar foto’s.

Tijdens het terugrijden naar het laadstation valt me op dat het laadstation erg licht is (weinig weegt). Als Lucy tegen het laadstation aanrijdt, schuift het tegen de muur. Zelfs al het laadstation door Lucy tegen de muur is aangedrukt, schuift het nog naar links en naar rechts over onze gladde houten vloer. Voor mijn gevoel zou dat laadstation verzwaard moeten zijn, zodat het robuuster aanvoelt en minder heen en weer kan worden geschoven door Lucy, die aanmerkelijk meer weegt dan het laadstation.