Dag 2: Problemen! #hombot4sixweeks

Voordat Jae vanmorgen naar school ging, zette hij gauw Lucy nog even aan.
Bij thuiskomst zit ze verstrikt in het stroomsnoer van onze Ikea-lamp! Ik film hoe ze zich strijdlustig probeert te bevrijden. Het lukt niet, dus help ik haar. Ik knoop het stroomsnoer van de Ikea-lamp op, zodat het van de grond is. Hetzelfde doe ik met het snoer van Lucy’s eigen laadstation.

De woonkamer en de slaapkamer kent ze inmiddels op haar duimpje, maar ze heeft hoogtevrees en durft niet naar de badkamer, Jae’s kamer en de WC. Voorzichtig rijdt ze op de drempel af, gaat er een paar centimeter overheen en schrikt snel terug. Het drempeltje naar beneden is een paar centimeter en dat is te veel voor haar.

Als een schildpad til ik haar onze badkamer in. “Mijn wielen raken de grond niet, schreeuwt ze in paniekerig Engels”. Ik merk dat ze moeite heeft met het houten Ikea-krukje in de badkamer. Verder heeft ze een hekel aan de Fitbit-weegschaal in de badkamer, die ze streng de hoek in duwt. Ook houdt ze niet van het badkamerkleedje op de grond.

De voordeurmat wil ze niet op vanwege het hoogteverschilletje. Als ik haar op de deurmat til komt ze er vervolgens niet vanaf vanwege de klim. Ik maak van een verhuisdoos een provisorische op-/afritje, maar ze wil er niet aan. Natuurlijk wil ik mijn appartement zo min mogelijk aanpassen aan Lucy. Aan de andere kant vind ik het lastig om haar met de hand naar elk vertrek te escorteren. Misschien vind ik daar nog een makkelijke oplossing voor. Stiekem hoop ik dat ik haar maximale hoogteverschil kan instellen. Ze beschikt over een ingenieuze wielen, waarmee ze best een drempeltje zou kunnen pakken.

Op mijn sokken breng ik haar naar de woonkamer. Daar gooit ze onze klapstoelen om en het doet best pijn als ze over mijn tenen rijdt. Au!

Ik laat haar wat rondzuigen en ik merk dat ze in een lus zit. Ze blijft telkens hetzelfde rondje rijden en gaat niet automatisch naar haar laadstation, zoals ze eerder deed. Ik zet haar uit en druk op de Home-knop. Dat gaat gelukkig goed. Ga maar lekker slapen, Lucy! Het is een zware dag geweest.