Korea 2015 – Dag 4

Na het avontuur van vannacht is Jae’s zus vanmorgen bij ons blijven slapen – we lagen er pas om 07:00 in! Om 12:30 worden we wakker – dat is iets later dan gepland. We brengen Jae’s zus naar huis. Onderweg naar Seoul zien we onder andere Lotte Tower, die maar liefst 123 verdiepingen hoog is! Vanuit de auto zie ik prachtige vergezichten, rivieren en heerlijke afdalingen de stadskern in. Ik realiseer me hoe plat Nederland is.

Eenmaal aangekomen maken we de feesttafel klaar voor het eren van de voorouders. Omdat de voorouders (ook de mijne!) het fijn vinden als ook ik meedoe aan de ceremonie, doe ik ook mee aan de buigingen. We buigen op onze knieën voor onze voorouders en de tweelingen buigen voor hun ouders en voor ons. Iedereen buigt voor elkaar.

Daarna gaan we aan tafel. Het eten is heerlijk en, in tegenstelling tot gisternacht, drinken we vandaag Jeong Jong, Koreaanse rijstwijn.

Sergey wordt nog even naar het ziekenhuis geroepen en ondertussen wandelt Jae een rondje met Gonhee. Doctor Kim heeft een prachtig kantoor! Daarna hebben we een afspraak met de Kumwa in haar verblijf in Bundang, om de hoek bij Sergey en Jae. Ze heeft een prachtig appartement in een supersjieke flat! Het is smaakvol ingericht met traditionele en moderne elementen. Ook Jae’s zus en haar man komen langs. Het wordt allemaal wat later dan gepland en tussen 22:00 en 23:00 móet ik echt even een schoonheidsslaapje doen! Daarna vertrekken Jae’s zus en haar man en gaan wij avondeten. De zoon en dochter van de Kumwa zijn inmiddels ook gearriveerd.

Het is wederom een fantastische maaltijd en we zijn pas om 01:30 thuis. Dan smeden we ons plan voor morgen. We proberen morgen bij mijn broer langs te gaan in Yangsan. Vliegen duurt slechts 55 minuten, maar het duurt vanuit Bundang een uur om op Gimpo Airport te komen en daarna duurt het een uur om vanaf het vliegveld in Busan in Yangsan te komen. Er zijn helaas geen beschikbare vluchten meer en al met al kunnen we net zo goed met de auto gaan. Het is ongeveer vier uur rijden. Morgen rond tien uur bellen we naar Yangsan en proberen we onze ontmoeting te bezegelen.

Sergey gaat slapen en Jae en ik stellen nog even de Spotify Gay Top 2015 samen voor in de auto, morgen. Het is een Public Collaborative Playlist, dus als je nog foute muziek hebt, kun je die in onze auto kwijt 🙂 Ondertussen is het alweer bijna 04:00 (iets later dan gepland) en zit mijn verslag erop. Het is tijd om te slapen. Welterusten!