Korea 2015 – Dag 6

Jae is vanmorgen vroeg vertrokken om zijn Russische gasten van het vliegveld op te halen. Sergey en ik worden later wakker en vertrekken naar het verblijf van de Kumwa om haar assistent Kumsa op te halen. Sergey gaat vandaag beddengoed inkopen voor hun nieuwe gastverblijf en Kumsa gaat ons helpen met onderhandelen. We vertrekken naar de Seoul Express Bus Terminal. Het is een groot, oud gebouw met allerlei winkels.

De onderhandelingen verlopen vlot. Kumsa herinnert de beddengoedverkopers eraan dat we momenteel voor een kleine order komen, maar we in de toekomst terug willen blijven komen bij ze. Niet lang daarna hebben we een goede deal en dat gaan we vieren met een lekkere lunch.

Later ontmoeten we Jae, doen we nog wat extra boodschappen voor het gastverblijf en trakteer ik de jongens op een maaltijd bij een restaurant naar keuze. Het wordt een visrestaurant. Boven de keuken hangt een groot bord, waarop we kunnen lezen dat ze hier geen Japanse vis serveren. Jae legt uit dat sinds de ramp bij Fukushima de Koreanen erg bezorgd zijn om radioactieve vis.

De Koreaanse vis smaakt heerlijk. Het is een relatief rustig dagje geweest en thuis praten we nog wat na over de week. Bij de Hi-mart heb ik een Google Chromecast gekocht, die ik installeer bij Sergey en Jae.

Morgen zijn we vrij en blijven we lekker thuis om uit te rusten, voordat de hectiek van de werkweek weer losbarst.

Volgende week ondergaan Sergey en ik een medische prescan, geeft Sergey een college over medisch toerisme in Gwangju en ontvangt Jae de eerste gasten in het nieuwe gastverblijf op de 25e.