Korea 2015 – Dag 11

Vandaag staan we vroeg op en vertrekken we om 08:00 naar Gwangju voor Sergey’s lezing. Het is ongeveer 300 km rijden en onze reis verloopt soepel. Om 12:15 komen we aan. We gaan even de omgeving verkennen en daarna lunchen we iets bij een klein restaurantje. Binnen is het een gekakel van jewelste. Alle lagen van de bevolking eten hier. Het is erg gezellig en het is een heerlijke lunch! Sergey had al verteld dat deze streek bekend staat om zijn lekkere eten.

Daarna gaan we aan het werk. Sergey is uitgenodigd door het Ministerie van Gezondheid en Welvaart om iets te komen vertellen over medisch toerisme. Het begint om 13:00 en om 15:30 is hij klaar. Er is een mooie Samsung winkel in het gebouw, dus daar neem ik even een kijkje. Ik zie onder andere de Samsung Gear Circle: een handsfree Bluetooth hoofdtelefoon, die je om je nek hangt. Je kunt een inkomend gesprek opnemen door de magnetische oordopjes los te trekken van elkaar. Als je klaar bent met bellen, klik je ze weer tegen elkaar en daarmee hang je op.

Er zijn veel nieuwe telefoons met nieuwe features. Een van de nieuwe mogelijkheden is de Animated Selfie en Beauty Face, waarmee je je onderkinnen softwarematig kunt wegpoetsen:

Natuurlijk mag ook de Samsung Note Edge niet ontbreken: een mobiele telefoon, waarvan de rechterkant van het scherm is “omgeslagen”. Als je er overheen wrijft met je vinger, kun je het menu bedienen:

De nieuwe Galaxy Tab S is dunner dan de iPad en heeft een prachtig helder scherm:

Daarna gaan we een rondje wandelen met Gunhee en zoeken we een restaurant voor het diner. Het diner wordt geserveerd in 88 gangen en alles is heerlijk! Ik frons even wanneer de inktvis wordt geserveerd.

Tijdens eerdere bezoeken aan Korea heb ik het weleens gezien. De inktvis werd toen gevangen, in stukken gehakt en aan boord van de boot opgegeten. Het lukte mij toen niet het te eten, maar nu doe ik mijn best.

Nee, het wordt ‘m toch niet:

Daarna rijden we naar huis. Het was een lange dag en morgen moeten we op tijd naar het ziekenhuis voor de uitslag van mijn onderzoek. Ik ben benieuwd. Slaap lekker!