Apple Watch: Nog heel even wachten…

Apple Watch komt eraan!
Op 10 april 2015 heb ik mijn Apple Watch besteld. Onmiddellijk meldde Apple dat mijn exemplaar tussen 12 en 26 mei zou worden geleverd. 1 maand, 9 dagen en 14 uur lang heb ik meer dan eens per dag gecontroleerd of Apple, zoals ik dat van ze gewend ben, misschien een weekje eerder al zover was. Niet dus. Maar vandaag, op de dag dat ze de eerste software-update uitbrengen (Nederlands wordt vanaf nu ook ondersteund), laten ze weten dat mijn Apple Watch gereed is voor verzending!


Het moet me van het hart dat ze de lancering van de Apple Watch niet goed hebben aangepakt. Laatst, toen ik in de Apple Store in Amsterdam was, hadden ze tot mijn grote verbazing niet eens een demonstratie-exemplaar! Toen ik vertelde dat ik de mijne binnenkort verwachtte, concludeerden we gezamenlijk dat ik hem waarschijnlijk eerder zou krijgen dan de Amsterdamse Apple Store zelf! Ze vroegen of ik hem misschien wilde komen laten zien in de winkel. “Ja, wíe werkt hier nou voor Apple”, vroeg ik retorisch en ik ben nog gek genoeg om het te doen, omdat ik het belachelijk vind dat Apple het zelf niet regelt.

Ik snap dat ze de apparaten schaars hebben willen houden, maar wat heeft die schaarste voor zin, als je in een Apple Store staat (in de US, UK, Duitsland of Nederland) en je kunt er geen kopen! Verschillende mensen heb ik horen zeggen dat Apple hier natuurlijk goed over heeft nagedacht, maar ik snap werkelijk niet hoe ze het grote publiek zo vroeg hebben opgewarmd voor een product, dat zo lang op zich laat wachten. Early adopters, die een ambassadeur voor je nieuwe technologie zouden kunnen zijn, jaag je daarmee onnodig tegen je in het harnas. Ik kan me voorstellen dat mensen met minder geduld dan ik inmiddels hun lopende bestelling hebben geannuleerd. Dat heb ik ook overwogen, maar dan had ik er uiteindelijk toch eentje willen hebben 🙂

Volgens mij heeft Apple de vroege enthousiastelingen nooit zo lang willen laten wachten en dus moet Apple met onverwachte problemen hebben gekampt om mijn slechte ervaring tot nu toe te kunnen verklaren.

Nou ja. Zodra ik mijn Apple Watch heb, wil ik ze alles wel vergeven. Het zou mooi zijn als ik hem (overmorgen) op mijn verjaardag kreeg.

Stay tuned en vergeet je niet te abonneren op mijn Flipboard Magazine over de Apple Watch!