Korea 2017 – Dag 2

We landen om 08:00 op Incheon, dus de dag begint hier net. Sergey haalt me op van het vliegveld. Het weer is prachtig! De zon schijnt en het is net iets frisser dan in Nederland. Lunch: Sireigi Bulgogi. Da’s Bulgogi, gegaard in bouillon in plaats van barbecue. Ik vecht tegen de slaap en wil onder geen beding overdag slapen, want dan slaap ik vannacht niet. Dat lukt gedeeltelijk.

Daarna gaan we naar Electro Mart – een soort Man Cave met elektronica, outdoorspullen, robots, drones: helemaal goed!

’s Avonds dineren we bij een Tonkatsu-restaurant, Japanse curry. Het lijkt verdacht veel op Duitse schnitzel, alleen met rijst in plaats van Kartoffel. Over de saus hebben we vooraf wat discussie. Ik mag kiezen hoe pittig ik de saus wil op een schaal van 1-10. Ik begin de onderhandelingen met de serveerster op 8, maar eindig uiteindelijk op een matige 6 en dan mag ik nog blij zijn, zegt ze! Zes is echt een lachertje, dus de volgende keer als ik hier terugkom, kies ik zeker een 6,1! Watjes.

Thuis aangekomen werk ik mijn onderzoek naar internetcensuur in Korea verder uit. Als experiment kijk ik of het lukt om een film te downloaden met Popcorn Time over een VPN-tunnel. Dat gaat gelukkig goed.

Morgen gaan we demonstreren voor het aftreden van de Koreaanse president! Er zijn meer landen waar dat geen kwaad zou kunnen. Slaap lekker!