Korea 2017 – Dag 5

Het is weer maandag en iedereen is vandaag aan het werk. Ik rij met Liwon mee naar het vliegveld. Hij krijgt vandaag gasten en ik besluit op het vliegveld rustig te ontbijten en mijn plan te maken.

Liwon geeft me zijn CityPass, waarmee ik het openbaar vervoer kan gebruiken. In plaats van deze kaart op te waarderen, kan ik ook gewoon een flatfee kaart kopen, lees ik. Daarmee kan ik onbeperkt gebruikmaken van alle openbaar vervoer. Voor drie dagen kost dat 35.000 won – ongeveer EUR 28. Hoever zou ik daarmee komen in Nederland?

Bij nader inzien besluit ik toch wat tegoed op Liwons kaart te tanken. Dit kun je doen bij een convenience store, maar die accepteren alleen contact geld. De pinautomaat rekent 3.600 won transactiekosten. Da’s bijna EUR 3.

Ik neem de metro naar downtown Seoul. De rit duurt ongeveer een uurtje. Het is vandaag een prachtige dag!

Op Foursquare heb ik Dodongzip gevonden, waar ik heerlijk lunch. Het is een klein etablissement, dat door vier dames (adjuma’s) wordt gedraaid.

Ik vervolg mijn reis en kom zowaar een Nederlands stel tegen (Rotterdammers) in de metro! We drinken samen een kopje koffie en praten wat over de wereldpolitiek. Onze conversatie begint dichtbij, in Noord-Korea en komt geleidelijk via de Verenigde Staten in Nederland.

Aan het eind van de dag heb ik half Seoul afgereisd (te voet en per metro) en haalt Liwon mij op van Jeongja.

Tenslotte halen we Sergey op van het ziekenhuis en gaan we naar een barbecuerestaurant met echte kolen!

Morgen geef ik een masterclass Social Media. Leuk!