Korea 2017 – Dag 8

Het is vandaag prachtig weer! Ik wandel naar Ori Station en neem de metro naar Jeongja. Daar stap ik over naar Pangyo. Pangyo Techno Valley is de Koreaanse tegenhanger van Silicon Valley. Alles draait hier om technologie! De mensen hier kleden zich anders en ze lopen zelfs anders!

Grand Open
De vorige keer dat ik in Korea was, viel me op dat ik overal aankondigingen zag voor een “Grand Open” van een nieuwe zaak. Dat is natuurlijk fout. Ze bedoelen “Grand Opening“, maar dat stond er niet. Alle Koreanen weten wat hiermee wordt bedoeld, maar als westerling vond ik het maar raar. Als je hier goed rondkijkt, zie je veel meer dingen die westers lijken, maar die toch voor je gevoel niet kloppen. Het zijn nieuwe merknamen die zijn bedacht, geconstrueerd, zonder de westerse mojo. Ik heb hier een willekeurige greep uit de rijke collectie van schrijnende gevallen:

Vandaag zag ik voor het eerst in de metro een “Grand Opening”! Komt het dan toch nog goed, hier? 🙂

Op steenworp afstand van het station ligt de Hyundai Department Store. Wat een prachtig warenhuis! Ik ben nog geen tien minuten binnen, of ik heb bijna een dekbedovertrek van EUR 500 gekocht. Hij kan er nog best bij in mijn koffer. Wat een gevaarlijke plek!

Het is een modern gebouw met overal zitjes en hippe mensen.

Ik moet nodig iets brunchen. Voor wie niet kan kiezen, is er de Food And Beverage Guide. Henk en Ingrid uit Seoul laten zien wat zij vandaag gaan eten:

Op de negende verdieping vind ik mijn lunch.

Ik reis per bus naar het ziekenhuis, waar ik Sergey en Dr. Bae ontmoet. We gaan op pad naar ons diner. De komende uren brengen we door in het centrum van Seoul.

We eindigen de avond thuis, waar de president van Zuid-Korea zich kansloos verdedigt in het journaal. Morgenavond zijn we uitgenodigd bij de familie van Liwon. Slaap lekker!