Korea 2017 – Dag 10

Ok, hij heeft even in de oven gestaan, maar zo ziet een echte Zuid-Koreaanse appeltaart eruit:


Sergey heeft zelfs zijn diplomatieke contacten bij de lokale bakkerij aangewend om echte slagroom te scoren!

Het is ruim zeven graden en de zon schijnt. We gaan een stukje wandelen met de hond. De Koreanen hebben speciale speelplaatsen voor honden.

Er zwemmen veel karpers in de rivier. Vandaag kun je ze goed zien!

Dan gaan we op weg naar het restaurant voor ons diner. Onderweg stoppen we nog even op kantoor.

We eten vanavond in het Ambassador Hotel, waar ik precies twee jaar geleden eerder was. Daar ontmoeten we Jinhee (Liwons zwangere zus), de tweeling en moeder.


Even een sanitaire stop in het hotel.

Bij het buffet zie ik de Abalone liggen, die ik eerder in de supermarkt niet durfde te eten. Ze zijn heerlijk en de lege schelpen zijn prachtig van binnen! Dat zie je natuurlijk niet, zolang ze gevuld zijn. Ik hoop dat jullie zonder ondersteunend beeldmateriaal geloven dat we heerlijk hebben gegeten. Nou, ok, dan. Deze paar foto’s wil ik jullie zeker niet onthouden.


Als toetje eten we hond 🙂

Na afloop drinken we thee in het nieuwe appartement van Jinhee. Ze zijn pas verhuisd. Sergey vertelt mij dat er in Korea twee systemen zijn om te wonen: ofwel je betaalt een bedrag per maand (huur of koop) of je betaalt een aanzienlijk deel van de waarde van je huis in een keer en dat krijg je dan weer terug na twee jaar. Je kunt er gedurende die tijd geen rente over ontvangen en na twee jaar moet je kiezen of je opnieuw een dergelijk contract afsluit, of je verhuist!


Tea for two.


Asterix in het Koreaans.

Na ons kopje thee hoor ik dat we nog “even” naar Yangpyeong gaan, op visite bij Kumwa. Vandaag is de eerste dag van de tweede lunar maand van het jaar. We komen na middernacht aan en haar gebouw is prachtig verbouwd!

Het is fijn om iedereen weer te zien! Kumsa is er ook, de kinderen en een nieuwe dame. We verrichten alle nodige rituelen en daarna zitten we weer in de auto naar huis. Ik lig om 03:30 in bed. Morgen vroeg op om verlenging van mijn internet te regelen op het vliegveld. Slaap lekker!