Korea 2017 – Dag 11

Wat is het vroeg licht! Vannacht waren we laat thuis en mijn wekker gaat vroeg, omdat Liwon me naar kantoor brengt, waar Irina me verder zal brengen naar het vliegveld.


Ik ga vandaag een nieuwe simkaart halen, zodat ik onafhankelijk kan blijven in dit land, waarvan ik de taal niet spreek. Met het einde van mijn tiendaagse internetdeal, sta ik even stil bij het belang van internettoegang in Korea: door de supersnelle internettoegang zonder datalimiet kan ik in contact blijven met iedereen (e-mail, WhatsApp, Telegram, Kakao, Facetime, Google Hangout), kan ik dingen opzoeken (vertalen met Google Translate, even iets nakijken op Wikipedia, adressen/reistijden checken met Google Maps) en ik kan natuurlijk bloggen, vloggen en alle multimedia die ik onderweg vastleg de wijde wereld insturen. Als ik dit met mijn eigen KPN-abonnement moest roamen, zou het slecht met mij aflopen…

Onthou dat je in Korea in de stad nergens onbeperkte datasims kunt scoren – dat kan alleen op het vliegveld en dan moet je nog de goede balie (die van Korea Telecom – KT) hebben om er niet ongewenst een MiFi-router bij te krijgen. Die kost ook geld en dat is zonde als je zelf al een beter apparaat hebt. Ik zal een apart stukje schrijven met reistips voor Korea.

Daarna stap ik op de KTX-trein de stad in. Ik ben een krap uurtje onderweg naar Seoul Station en daarvandaan loop ik naar het Seoul Museum of Art – SeMA.


In Korea gaan mannen voor vrouwen.


Handig: een publieke bloeddrukmeter in het museum!

Tussen de middag loodst Foursquare mij naar een geweldige plek, waar je gaat zitten en binnen een minuut een enorme kom soep voor je neus hebt staan! Ze hebben er geen menu en als je vertrekt, reken je 7.000 won (iets minder dan EUR 6) af. Alle lagen van de Koreaanse bevolking eten hier. Als je een keer in Seoul bent, moet je hier eens langs!

De Koreanen drinken geen koffie na hun maaltijd, dus die haal ik om de hoek bij de lokale Angel-in-us Coffee.

Nadat mijn laptop, telefoons, routers en ikzelf allemaal zijn opgeladen, plan ik mijn terugreis naar Bundang.


Onderweg kom ik nog een pianotrap tegen in de metro.


Een soort I Amsterdam, maar dan anders.


Het Koreaanse schoonheidsideaal.

Terug op Ori Station moet ik nog even langs HiMart – de Koreaanse Media Markt.


Koreaanse dames in 3D!


De kleuren spetteren eraf. Wat een haarscherp beeld, zeg!

Daarna word ik opgehaald en gaan we eten.

Dan zit de dag er alweer op! Tijdens het eten belt Jae. Hij is weer veilig thuisgekomen van skivakantie en Han plaatst nog even een last minute order voor een rijstkoker. Morgen is mijn laatste hele dag in Korea en overmorgen vertrek ik alweer naar huis. Welterusten!