Bonuskaart op je Apple Watch

Executive Summary

Je kunt beter aan mensen hechten, dan aan spullen.

Laat die iPhone toch lekker een keertje thuis!

Als je licht wilt reizen, kun je in plaats van je zware iPhone of die onhandige Bonuskaart ook een plaatje van je Bonuskaartnummer op je Apple Watch meenemen. Zo kun je je Bonuskaart scannen vanaf je Apple Watch en vervolgens met Apple Pay betalen.

Welkom in 2019!

Hoe dan, Jan?

Laatst deed ik boodschappen bij Albert Heijn. Ik had net hardgelopen en ik had geen contant geld of pasjes bij me. Gelukkig had ik wel mijn Apple Watch om mijn pols en kon ik met Apple Pay betalen. Ik had geen Bonuskaart mee. Een behulpzame caissière heeft natuurlijk – tegen het beleid – een bonuskaart onder de kassa liggen, zodat je toch kunt profiteren van de Bonusprijzen die je overal in de winkel vindt.

Toen dacht ik: wat zou het handig zijn als de Appie app van Albert Heijn ook op je Apple Watch zou werken! Met Appie om je pols zou je geen plastic kaart nodig hebben en kun je ook je iPhone thuislaten.

Op je iPhone heb ik een widget voor mijn Bonuskaart, maar ik probeer mijn iPhone minder te gebruiken, dus zou het ook zonder kunnen?

Het Social Media team van @AlbertHeijn had nog geen oplossing.

Je kunt natuurlijk een app van derden gebruiken, zoals Stocard, maar dat wil ik niet.

Je Bonuskaartnummer is gewoon een lang nummer, verstopt in een barcode. Die barcodescanners bij de zelfscankassa lezen alle soorten barcodes. Ook de EAN-codes van de artikelen en dus je Bonuskaart.

Hip to be square

Die barcodes zijn breed en onhandig op je Apple Watch, maar als je Bonuskaartnummer in een vierkante QR-code zou passen, dan is het probleem opgelost, volgens mij.

Nou, dat kan gelukkig! Voer gewoon je Bonuskaartnummer in als platte tekst op de volgende website en je krijgt een QR-code.

https://nl.qr-code-generator.com

Hou er rekening mee, dat je wat loze ruimte onder je Bonuskaartcode nodig hebt. Ik heb gekozen voor de tekst “SCAN ME” van de website, maar het kan van alles zijn – zelfs witte loze ruimte. Het logo van AH zou natuurlijk de bom zijn!

Vervolgens bewaar je een screenshot van je QR-code als foto op je iPhone en markeer je die foto als Favoriet in de Foto-app op je iPhone.

Watch Face

Tenslotte maak je een Watch Face op je Apple Watch aan (in de app op je iPhone) van je Favoriete foto’s. Die Foto Watch Face wil perse de tijd in beeld zetten. Dat kan boven in beeld of onder. Ik had onder de QR-code wat loze ruimte vrijgehouden, dus daar kan de tijd mooi overheen, zonder dat-ie de QR-code stoort:

Als je boodschappen gaat doen, selecteer je je Foto Watch Face en accepteert de scanner van de zelfscankassa braaf jouw QR-Bonuscode.

Happy shopping!

P.S. Je kunt natuurlijk meer dan 1 foto als Favoriet markeren. Je Apple Watch toont dan bij het optillen van je pols iedere keer een andere foto. Ook kun je de foto aanklikken en dan wisselt je Watch. Zo kun je bijvoorbeeld QR-codes voor de filmkaartjes van jou en je beste vriend(in) meenemen de bioscoop in! Hierover een andere keer meer.